OVER WHEELS 4 FREEDOM

Wheels4Freedom is een stichting die rolstoelgebruikers de kans wil geven om het motorrijden te ervaren. Wij genieten zelf zo van het krachtenspel van motorrijden en het voelen van de elementen en daarom willen we dit graag delen. We hopen dat jullie hetzelfde ervaren als wij.

Onze stichting bestaat uit motorrijders en we zijn allemaal werkzaam in de gezondheidszorg. Zo zijn er ondermeer een manager van een zorgteam van een gemeente, een ambulance verpleegkundige en twee ambulance chauffeur’s. Ook voor eventuele medische handelingen draaien wij daarom onze handen niet om.

 

Hoe het begon

Oorspronkelijk was het idee om te gaan kijken of er de mogelijkheid was om parttime te werken bij een organisatie die motorreizen aanbied voor rolstoelgebruikers. Omdat we er al snel achter kwamen dat dit niet bestaat, is het idee toen ontstaan om dit zelf op te starten. Na wat brainstormsessies hebben we de bouw van het zijspan opgepakt om dit plan vorm te kunnen gaan geven. Waarom nu een stichting oprichten? Omdat we de kosten voor rolstoelgebruikers zo laag mogelijk willen houden en we via onze stichting geld in  willen zamelen. De medische wereld en benodigde zorg kosten al vaak meer dan genoeg. We hopen hierdoor de motortochten voor rolstoelafhankelijke mensen laagdrempelig te kunnen houden.

De missie van Wheels4Freedom

Onze missie is het verzorgen van een of meerdere dagen genieten van motorrijden voor mensen met een lichamelijke beperking. Het gaat ons daarbij om een totaalbeleving, waarbij de wens van onze klanten voorop staat. Hun wens is onze missie. Onze visie is dat het avontuur van motorrijden voor iedereen bereikbaar moet zijn, ook als je lichamelijke beperkingen hebt. Daarbij gaan wij uit van de mogelijkheden en niet van de onmogelijkheden van de klant. Om dit alles te realiseren kunnen we gelukkig rekenen op onze vrijwilligers en ons netwerk van sponsoren.

Stichting Wheels4Freedom

Gerben de Lange
Gouwe 40 A
1718 LL Hoogwoud
06-12703717

 

Stuur ons een bericht

KvK : 63889722

IBAN : NL90RABO0305839144

RSIN : 855441951

 

ANBI status

Stichting Wheels4Freedom  heeft  de ANBI-status (algemeen nut beogende instelling).

Donaties aan onze stichting zijn  derhalve aftrekbaar van de belasting.

Lees meer >>

Contact opnemen

Heb je een vraag aan ons, wil je ons iets voorleggen of gewoon meer informatie over wat wij doen en wat de mogelijkheden zijn? Stuur ons dan gerust een mailtje. We komen dan zo snel mogelijk met een reactie.

E-mail sturen >>

Te huur: rolstoelvriendelijk vakantiehuisje. Kijk voor meer informatie op Het Gouwe Boetje